wtorek, 15, maj 2018

Warsztaty z przedszkolakami w Ekonomiku

Wtorek 15 maja 2018 r. to kolejny dzień warsztatów w pracowni gastronomicznej. Tym razem gościliśmy 23 przedszkolaków z grupy „Kubusie”.

Tematyką zajęć z młodymi adeptami sztuki kulinarnej były proste i lekkie dania kuchni wiosenno-letniej. Dzieci przygotowywali pizzę z warzywami i szynką, naleśniki suzette z sosem pomarańczowym i kolorowe galaretki.

Przedszkolaki sporządzały te wyśmienite dania pod okiem dziewcząt z klasy IITG i nauczyciela przedmiotów gastronomicznych, p. Krzysztofa Zielonki. Nasza młodzież zapoznała swych młodszych kolegów z nowoczesnym wyposażeniem pracowni i tajnikami sztuki kulinarnej poprzez wspólne gotowanie, degustacje i zabawy.

Zajęcia zakończyły się wręczeniem dyplomów i degustacją wykonanych potraw, a szybkość z jaką dania i słodkości znikały ze stołów świadczy o sukcesie przedszkolaków w sporządzaniu lekkich przekąsek.

Mamy nadzieję, że ciekawe warsztaty z dziećmi rozbudziły kulinarne zainteresowania, które wykorzystają w domowych pracach w kuchni.

Serdecznie zapraszamy na kolejne warsztaty, a w przyszłości najbardziej wytrwałych do naszej szkoły, bo wodzisławski Ekonomik kształci najlepszych specjalistów w swych zawodach, o czym świadczą liczne osiągnięcia w konkursach oraz wysoka zdawalność egzaminów zawodowych.

A jak było zobaczcie sami w galerii…

Autor: Krzysztof Zielonka

 

wtorek, 15, maj 2018

Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą