niedziela, 16, grudzień 2018

Ekonomia od kuchni!

Jak ciekawe lekcje to.... tylko w Ekonomiku!

Uczniowie klasy 3TET w ramach korelacji międzyprzedmiotowej uczestniczyli w zajęciach z gastronomii. Wraz ze swymi kolegami z IITG przygotowywali pod okiem nauczyciela gastronomii ptysie i podpłomyki, a pod okiem nauczyciela ekonomii wyliczali koszty produkcji. Było i pysznie i ciekawie - to wiadoma sprawa! Dzięki tej lekcji ekonomiści mogli poznać dosłownie od kuchni inny zawód, a dodatkowo wykorzystać swoje umiejętności zawodowe i ekonomiczne tzn. liczenie kosztów, marży i ceny jednostkowej. Efektem końcowym były nie tylko pyszne specjały, ale wyliczony koszt jednostkowy przygotowanych potraw.

Warto uczyć się w Ekonomiku, zapraszamy od września zarówno zainteresowanych ekonomią jak i gastronomią.

 

niedziela, 16, grudzień 2018