niedziela, 16, grudzień 2018

Ekonomia od kuchni!

Jak ciekawe lekcje to.... tylko w Ekonomiku!

Uczniowie klasy 3TET w ramach korelacji międzyprzedmiotowej uczestniczyli w zajęciach z gastronomii. Wraz ze swymi kolegami z IITG przygotowywali pod okiem nauczyciela gastronomii ptysie i podpłomyki, a pod okiem nauczyciela ekonomii wyliczali koszty produkcji. Było i pysznie i ciekawie - to wiadoma sprawa! Dzięki tej lekcji ekonomiści mogli poznać dosłownie od kuchni inny zawód, a dodatkowo wykorzystać swoje umiejętności zawodowe i ekonomiczne tzn. liczenie kosztów, marży i ceny jednostkowej. Efektem końcowym były nie tylko pyszne specjały, ale wyliczony koszt jednostkowy przygotowanych potraw.

Warto uczyć się w Ekonomiku, zapraszamy od września zarówno zainteresowanych ekonomią jak i gastronomią.

 

niedziela, 16, grudzień 2018

Ekonomik kafelek ramka mala

Szkoła podpisała porozumienia o współpracy z ...

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce, Oddział Okręgowy w Katowicach

 

skwp

E-zasoby

logo gabinetu psychologa i pedagoga szkolnego 

Logo opieki stomatologicznej 

Blog biblioteki miniaturkaLogoNPRCz 455W

Tablica rzadowa

 Pracownie2

 

projekt

logo proj1

erasmus

Szkoła Programowania

Szkoła Przedsiębiorczości

 

Zawodowcy

 

Elektroniczne podręczniki

 instaling buzka male

 Projekt z klasą